Hvad er Jambo Shule

Hjælp til skolegang

Hjælp til skolegang

Ud over vores hovedprojekt med at hjælpe i Kawangware slummens børn og unge til en bedre skolegang, har Jambo Shule siden 2011 hjulpet en gruppe forældreløse og udsatte børn til skolegang på kostskole, og i 2015 fået sit første dagskolebarn på High School.

Dette gælder for dem som har mistet enten mor eller far og dem der har mistet begge forældre. Ud over den traumatiske proces, der følger i kølvandet på tabet af sine forældre, så slås forældreløse børn i Kenya også med, ikke at kunne blive boende, ét og samme sted. I stedet flyttes de rundt mellem familiemedlemmer, alt efter hvem der nu har råd til at have dem. For at give disse børn en fornyet tryghed i faste rammer har vi valgt kostskolemodellen. Med denne model er vi sikre på, at pengene rent faktisk bliver brugt på barnets skolegang. At pengene går til det, vi andre i vores del af verden tager for givet; tre daglige måltider, skolebøger, blyanter, sportstøj samt skoleuniform.  

Samtidig med at vi hjælper barnet, aflaster vi også familien, der ikke skal tænke på mad og skolepenge. I Kenya løber det op i ca. 8.000 kroner om året det første år, og 5.000 kr. de efterfølgende år, for en elev på en god skole. Ikke mange penge efter dansk standard, men en formue efter fattig kenyansk standard.  

Ved at vælge kostskolemodellen er vi sikre på, at børnene ikke holdes hjemme for at skaffe penge til aftensmaden eller at skolebøger samt tøj sælges for at skaffe penge til familien. Normalt er kostskolerne årsag til, at børnene mister kontakten til familien og vennerne, fordi de kommer langt hjemmefra. Derfor har vi bevidst valgt, at det skal være børn fra lokalområdet omkring Kisii, der ligger tæt på skolen, som rent faktisk skal gå på skolen. På den måde håber vi at være med til at gøre det nemmere for børnene og at bevare børnenes relationer til familie og venner. Det betyder også, at de har et netværk at vende tilbage til, når de er færdige med skolen.